Terug

Effectief presenteren

Een van de middelen om nieuwe potentiŽle cliŽnten te bereiken is het geven van presentaties.
Niet alleen het scheppen van de mogelijkheid om deze presentaties te geven is belangrijk, met name ook de uitvoering ervan zal van doorslaggevend belang zijn. In deze training wordt aan de deelnemers stapsgewijs geleerd hun presentatietechniek te verbeteren. Ze krijgen individuele adviezen voor het optimaliseren van de vaardigheden en het ontwikkelen van een eigen presentatiestijl. Ook leren ze om te gaan met lastige situaties tijdens een presentatie.
Bestemd voor:Mensen die regelmatig voor groepen moeten spreken, zowel binnen als buiten hun organisatie en dit graag zelfbewuster en met meer resultaat willen doen.
Doel:Het zich bewust worden van de eigen stijl van presenteren, het ontwikkelen van de presentatievaardigheden en door meer zelfvertrouwen de presentaties effectiever maken.
Trainingsonderwerpen:1. omgaan met nervositeit
2. bepalen van doelstellingen
3. de voorbereiding
4. verbeteren van je presentatiestijl
5. verbale en non-verbale expressie
6. de fasen van de presentatie
7. gebruik van audiovisuele middelen
8. aandacht vestigen en houden
9. versterken van het zelfvertrouwen
10. het stellen en beantwoorden van vragen
11. omgaan met onverwachte gebeurtenissen
12. reageren op kritisch of lastig publiek
13. activeren van het publiek
Methode:De praktijksituatie van de deelnemers vormt de kern van de training. Van de presentaties worden video-opnamen gemaakt, die vervolgens geanalyseerd worden. Zo krijgt iedere deelnemer een individueel advies voor het optimaliseren van zijn presentaties. Hij noteert zijn te ontwikkelen vaardigheden op zijn Persoonlijk Ontwikkelingsplan.
Trainingsduur:2 x 1 dag met 3 weken tussenruimte.

Ik wil graag meer informatie over deze training. Neem contact met mij op.

Terug | Omhoog