Terug

Klantvriendelijkheid voor chauffeurs van thuiszorgorganisaties

Klantvriendelijke chauffeurs dragen bij aan de goede reputatie van de thuiszorgorganisatie in de regio. Het is dan ook van groot belang dat alle medewerkers die contact hebben met klanten op een begripvolle manier efficiŽnt werken. Voor chauffeurs van uitleenpunten is dit extra lastig, omdat zij meestal geen achtergrond in de zorgsector hebben. Regelmatig worden zij geconfronteerd met situaties waarin klanten zojuist hun dierbare hebben verloren en wordt er van hen verwacht dat zij hier op de juiste manier op reageren.
Daarnaast moeten zij ook om kunnen gaan met klanten die boos of onredelijk zijn zonder zelf boos te worden. Kalmte, tact en begrip zijn belangrijke instrumenten om met dergelijke situaties om te gaan. Terecht wordt vaak opgemerkt dat chauffeurs het visitekaartje van de organisatie zijn.
Bestemd voor:Chauffeurs/bezorgers van thuiszorgorganisaties.
Doel:Het vergroten van de klantgerichtheid en de efficiŽntie van de chauffeurs.
Door een nieuwe aanpak versterkt men het positieve imago van uw organisatie en helpt men de chauffeurs met het beter omgaan van moeilijke situaties.
Trainingsonderwerpen:1. een dienstverlenende houding
2. omgaan met onredelijkheid
3. omgaan met ontevreden klanten
4. effectieve klachtenopvang
5. omgaan met verdriet
6. samenwerking met andere afdelingen
7. klantvriendelijk werken
8. afstand nemen en bewaren
9. het belang van service
10. omgaan met kritiek
11. tact en begrip
Methode:In praktijksituaties worden de deelnemers effectieve alternatieven aangereikt voor situaties die als lastig worden ervaren. De videobeelden van de praktijkgevallen worden geanalyseerd en men krijgt zowel groepsgewijze als individuele adviezen, die door de deelnemers op hun Persoonlijk Ontwikkelingsplan genoteerd worden.
Trainingsduur:1 dag.

Ik wil graag meer informatie over deze training. Neem contact met mij op.

Terug | Omhoog