Terug

Adviesvaardigheden I

Als adviseur moet men over veel verschillende vaardigheden beschikken en weten op welke momenten men deze moet gebruiken. Vaak treft men complexe situaties aan waarin een aantal aspecten onduidelijk of verwarrend zijn. Als adviseur vervult men een aantal rollen en de vraag is in welke rol wilt u zich prettiger voelen en meer bedreven.
De checklist adviesvaardigheden is voor de deelnemers een instrument voor zelfanalyse om de eigen sterktes en zwaktes in het adviseren op te sporen. Aan de hand van deze zelfanalyse worden de persoonlijke leerwensen van de training bepaald.
Men leert onder andere de verschillende niveaus in communicatie te herkennen en te benutten.
De deelnemers leren hoe ze hun advies moeten vertalen naar de werksituatie van de cliŽnt op een dergelijke manier dat de best haalbare acceptatie behaald wordt. Daarnaast leert men weerstand herkennen, bespreekbaar te maken en te benutten.
Bestemd voor:Adviseurs in diverse branches.
Doel:Het ontdekken van de eigen sterktes en zwaktes in het adviseren. Vervolgens het overwinnen van de eigen zwaktes in het adviseren en het verder verfijnen van de elementaire adviesvaardigheden.
Het verkrijgen van optimale acceptatie van het advies en het leren omgaan met weerstand van de cliŽnt.
Trainingsonderwerpen:1. checklist adviesvaardigheden
2. inzicht in eigen functioneren
3. inzicht in mensen
4. houding, voorkomen en gedrag
5. actief luisteren
6. tonen van deskundigheid
7. tonen van begrip
8. inlevend vermogen
9. acceptatie krijgen
10. omgaan met weerstand
11. brengen van slecht nieuws
Methode:Er wordt gewerkt met praktijksituaties, nabesprekingen, discussies en oefeningen. Het accent ligt op de dagelijkse praktijk van de deelnemers. In de training worden de verschillende adviessituaties uitvoerig geoefend. Er wordt ruime aandacht besteed aan het leren omgaan met de moeilijkheden die zich voordoen in de werksituatie van de adviseur.
Trainingsduur:2 aaneengesloten dagen.

Ik wil graag meer informatie over deze training. Neem contact met mij op.

Terug | Omhoog