Terug

Individuele coaching

Deze maatwerk training wordt ingevuld met de specifieke behoeften van de individuele deelnemer. De thema’s waar men in zijn werk tegenaan loopt vormen de rode draad van het coachingstraject.
Vaak moeten er bepaalde belemmerende denkwijzen van de deelnemer aangepast worden. Nadat de gecoachte inzicht krijgt in zijn/haar persoonlijke blokkades en attitude, worden er alternatieven gezocht en geoefend, zodat men met meer plezier functioneert.
Men krijgt praktijkopdrachten mee die als oefenstof dienen voor de periode tussen de coachingssessies. De veranderingen in het denken en werken van de gecoachte medewerker hebben ook positieve effecten op zijn/haar privé-leven.
Bestemd voor:Mensen die inzicht willen in de zaken die hen belemmeren in hun functioneren en hier een positieve verandering in willen brengen.
Doel:Het optimaliseren van bepaalde vaardigheden van de gecoachte medewerker. Zo kan deze doorgroeien in zijn functie op een manier en een tempo dat precies bij hem past.
Trainingsonderwerpen:1. inzicht in mensen
2. inzicht in eigen functioneren
3. persoonlijke sterkte-/zwakte-analyse
4. gedrag en mentaliteit
5. prioriteiten stellen
6. delen van verantwoordelijkheden
7. balans werk en privé
8. herontdekken van interesses en hobby’s
9. optimaliseren van het zelfvertrouwen
10. gericht werken aan verbeterpunten
Methode:In herkenbare praktijksituaties wordt het zelfinzicht van de medewerker vergroot. Men leert beter en effectiever om te gaan met lastige situaties. De deelnemer noteert zijn/haar te ontwikkelen vaardigheden op een Persoonlijk Ontwikkelingsplan. De training wordt geëvalueerd met de direct leidinggevende, waarbij ook tips voor het bewaken van de behaalde resultaten aan de orde komen.
Trainingsduur:De lengte van de training is afhankelijk van de thema’s waaraan de kandidaat wil werken.

Ik wil graag meer informatie over deze training. Neem contact met mij op.

Terug | Omhoog